Marga Brey

 
 

 Marga Brey Marga Brey uit Tolkamer heeft landelijke bekendheid verworven met haar sculpturen van brons. Haar werk is in veel particuliere collecties te vinden en siert een aantal pleinen en openbare gebouwen. De laatste jaren heeft zij zich vooral toegelegd op schilderijen. Haar belangrijkste motto is : " Mijn schilderijen zijn niets anders dan in verf gedooopte gedachten " .

Zij wil in haar werk altijd het menselijhke verbeelden, soms herkenbaar figuratief, dan weer geheel abstract in een spel van kleuren en lijnen . Zij laat zich inspireren door moderne klassieken als Henry Moore, Kazimir Malevich en de kunstenaars van De Stijl.Op geheel eigen wijze verwerkt zij motieven van deze schilders in nieuwe composities.

Afgelopen jaar was een solo tentoonstelling van haar te zien in het Liemers Museum te Zevenaar. Verder exposeert zij jaarlijks op de Amsterdam Dutch Art Fair ( ADAF ). Haar kleurrijke koppen- die zij puur op gevoel schildert met een " Afrikaanse toets " - zijn een gewild thema bij verzamelaars.

Zij experimenteert in haar schilderijen graag met materiaalgebruik. Thema van deze schilderijen is " het leven als een gevangenis met tralies van ruimte en tijd " Zij verbeeldt dit door het gebruik van verschillende materialen als doek, hout en kunststof in de werken. Bijzonder zijn haar laatste werken waarin een ladder en een ritssluiting zijn verwerkt.


Olav Reijers.